Acasă Sanatate & Sport Afla cum sa scapi de oboseala musculara

Afla cum sa scapi de oboseala musculara

DISTRIBUIȚI
scapa de oboseala musculara

Afla cum sa scapi de oboseala musculara.

Simti o arsura in muschi dupa antrenament? Te simti slabit si obosit? Aceste simptome pot indica prezenta oboselii musculare. Conform ultimelor cercetari, acestea pot sa fie doar reactii ale creierului, stresul si anxietatea ducand si la oboseala fizica. Pe langa aceasta, oboseala musculara este cauzata si de lipsa unui program nutritional adecvat, deshidratare, supraantrenament, lipsa somnului, etc. Cauzele nu le poti sti cu exactitate, dar partea buna este ca poti sa incerci sa le inlaturi prin cateva trucuri.

febra musculara

Trucuri pentru inlaturarea oboselii musculare

Acorda o atentie sporita alimentatiei de dinainte de antrenament

Inainte de antrenament trebuie sa consumi carbohidrati complecsi, aminoacizi si proteina. Cercetarile au demonstrat ca amnioacizii in combinatie cu carbohidratii ajuta la o mai buna sinteza a proteinelor.

Hidrateaza-te
Deshidratarea este una dintre principalele cauze ale aparitiei oboselii, ale priederii electrolitilor si ale performantei scazute in cadrul anternamentelor. Poate duce si la aparitia durerilor articulare si musculare. Bea apa in timpul fiecarui antrenament.

Odihneste-te mai mult

Majoritatea culturistilor amatori nu inteleg importanta pe care o joaca odihna in procesul de constructie musculara. Muschii se recupereaza si… citeste tot articolul pe TopCulturism.ro