Acasă Sanatate & Sport Alimente pentru masa musculara

Alimente pentru masa musculara

411
0
DISTRIBUIȚI
alimente pentru masa musculara

Alimente pentru masa musculara.

masa musculara prin alimente sanatoase

Daca ar fi usor sa construiesti muschi, atunci ar fi barbati facuti peste tot. Dar exista, bineinteles, obstacole peste tot, mai ales cand vine vorba de nutritie. Chiar daca esti familiarizat cu principiile de baza ale alimetatiei in culturism, am completat o lista ce subliniaza lucrurile pe care s-ar putea sa le ignori, dar si alimente mai noi sau care au devenit populare in ultima vreme si pe care ar trebui sa la iei in considerare. Am divizat aceasta lista in 3 niveluri: nivelul 1, care se bazeaza pe alegerile „solide”, macronutrientii de care ai nevoie, nivelul 2, care este centrat pe rezistenta musculara si pe recuperare, si nivelul 3, care puncteaza alimentele care influenteaza sistemul anabolic.

Nivelul 1 – Construieste muschi din alimente de baza!
Alimentele din aceasta categorie vor oferi organismului macronutrientii de care are nevoie: proteine pentru crestere musculara si recuperare, grasimi sanatoase pentru productia de hormoni de crestere si carbohidrati pentru energie, in cazul antrenamentelor intense, si care opresc folosirea proteinei din muschi drept combustibil. Impreuna cu proteinele de origine animala (pui, curcan, peste si vita fara grasime), urmatoarele alimente te vor ajuta sa construiesti muschi:

Cartofi dulci

Sunt bogati in vitamina C si contin 25% din doza zilnica recomandata de potasiu, fiind o sursa fantastica de energie. Mai mult, continutul de vitamina B6, aminoacizi si proteine sprijina metabolismul, ceea ce inseamna ca muschii vor primi mai repede nutrientii de care au nevoie pentru crestere. Cartofii dulci sprijina atat exercitiul la sala, cat si recuperarea.

Sfat: mananca si coaja, pentru un maximum de efect.

Branza de vaci

Sarac in grasimi si bogat in proteina, acest aliment este numai bun pentru construirea masei musculare si… vezi aici continuarea articolului www.topculturism.ro/construieste-muschi/