Acasă Sanatate & Sport Benzi sau feșe elastice de susținere pentru genunchi? Merită folosite?

Benzi sau feșe elastice de susținere pentru genunchi? Merită folosite?

DISTRIBUIȚI
banda elastica myprotein

Benzi sau feșe elastice de susținere pentru genunchi? | Merită folosite?

Suport pentru genunchi

Indiferent că discutăm de halterofili, culturiști, powerlifteri sau orice alți practicanți ai sportului cu greutăți, toți depun un stres considerabil asupra articulațiilor în timpul exercițiilor care pompează mușchii.

În ziua de antrenament pentru picioare poți ajunge să ridici greutăți impresionante pe măsură ce evoluezi, dar doar dacă genunchii tăi nu dau semne că ar fi deja accidentați.

Aici intervin accesoriile de susținere, care absorb stresul la care sunt expuși genunchii. Siguranța este esențială și te vor ajuta să antrenezi în siguranță mușchii cvadriceps și biceps femural. Poți scădea greutățile și modifica intervalul de mișcare dacă mușchii tăi nu suportă volumul de greutate, dar o mișcare greșită fără suport existent te poate lăsa cu o accidentare la genunchi care te poate ține departe de antrenamente pentru foarte mult timp.

banda elastica myprotein

Benzi sau feșe elastice?

Mulți culturiști profesioniști sunt de părere că susținerea genunchilor cu benzi sau feșe elastice poate crește cu 5-10% greutățile pe care le poți ridica. Să începem cu feșele elastice din neopren, mai puțin utilizate, care se trag peste genunchi – bine adaptate pentru protecția genunchilor. Totuși, ar trebui să fie loc în geanta ta de sală atât pentru feșe, cât și pentru benzi, deoarece feșele nu sunt potrivite pentru ridicarea de greutăți mari. Ele oferă compresie, care reduce durerea și inflamațiile în timpul și după antrenament, deci sunt o alegere bună pentru recuperarea post-antrenament. Sunt de asemenea potrivite ca protecție în sporturile de contact.

Benzile de susținere pentru genunchi sunt alegerea populara printre sportivii care concurează. Se înfășoară în jurul genunchiului precum un bandaj și sunt fabricate dintr-un material elastic care permite mișcarea. Sunt foarte eficiente în două moduri: protejează rotula și te asistă în timpul exercițiilor.

Datorită elasticității, benzile acumulează energie elastică atunci când sunt tensionate – spre exemplu în partea de jos a unei genuflexiuni, a unei îndreptări sau a unei repetări la presa pentru picioare. Energia este ulterior eliberată, oferind un boost suplimentar în timp ce te ridici. Acest lucru te va ajuta la ridicarea unor greutăți mari sau în timpul unor genuflexiuni rapide, pentru a te susține dacă faci exercițiile mai rapid decât ar trebui.

shaker myprotein negru

Avantajele susținerii genunchilor

Există un motiv bun de îngrijorare, totuși, deoarece tendoanele care trag genunchiul atunci când picioarele lucrează pot fi accidentate ușor. Benzile elastice reduc stresul la care sunt expuse aceste tendoane și țin rotula în poziția ei. Dezavantajul este că atunci când sunt purtate prea strâns pot produce frecare între rotulă și cartilaj, iar asta poate duce la probleme pe termen lung.

Feșele elastice vor îmbunătăți fluxul sanguin, vor menține genunchii încălziți și vor oferi compresie pentru recuperarea de după antrenament.

Îmi vor face genunchii mai puternici?

Nu, nu așa funcționează. Benzile oferă suport mușchilor pe care vrei să-i dezvolți. Deși poate le vei cumpăra pentru a te ajuta să ridici greutăți mai mari, ar trebui să le consideri în primul rând un ajutor pentru protecția genunchilor.

Ce ar trebui să cauți când le cumperi? Evită categoric benzile groase care sunt supra-elastice. Grosimea nu îți oferă suportul real de care ai nevoie. Benzile elastice Myprotein Knee Wraps oferă suportul ideal pentru genuflexiuni, îndreptări și exercițiile la presa pentru picioare.

RealMen.ro recomanda Myprotein.ro