Impact Whey vs. Impact Whey Isolate
Proteina din zer contine proteina, grasimi, carbohidrati, vitamine si minerale. Datorita continutului puternic de amino acizi si abilitatea de a fi absoribita de organism, aceasta este ideala pentru construirea masei musculare. Este dovedit faptul
ca sustine sinteza proteinelor in muschi, ajuta la arderea grasimilor, imbunatateste senzitivitatea insulinei si suprima apetitul.
A fost aratat de asemenea ca mareste productia de glutation (antioxidant).
Pudrele proteice sunt disponibile sub forma concentratelor din zer sau izolatelor din zer. Ambele contin proteina, totusi, izolatul, care este facut din concentrat din whey, sufera o prelucrare ulterioara pentru a se obtine o concentratie mai mare de proteine.
Ce este Concentratul din Zer?
Proteina din zer este creata atunci cand portiunea lichida a laptelui este trecuta printr-un filtru rafinat.
Amestecul ramas este lasat la uscat pentru a forma concentratul proteic din zer. Aceasta forma de zer variaza in functie de cantitatea de grasimi si carbohidrati sub forma de lactoza.
Cantitatea de proteina poate varia intre 30-80% si include numeroase substractii proteice. Potrivit probelor, aceste peptide trebuie sa ramana in forma lor naturala pentru a-si exercita proprietatiile.
Recomandari: Impact Whey Protein
Ce este Izolatul din Zer?
In timp ce cantitatea de proteine din concentratul din zer este de aproximativ 80%, procentul proteic din izolatul din zer este mai mare de 90%. Aceasta se datoreaza procesului de microfiltrare, care separa grasimile si lactoza.
Izolatul din zer este o alegere populara in randul celor care adopta o dieta scazuta in grasimi, datorita continutului mai mic de grasimi comparativ cu concentratul proteic.
Izolatul din zer are de asemenea un continut scazut de lactoza, ideal pentru cei cu intoleranta la lactoza. Concentratul din zer este mai procesat si purificat, formandu-se astfel izolatul proteic din zer dar forma se degradeaza si se pierde din activitatea biologica. Totusi, structura de amino acizi nu se modifica si nu va afecta dezvoltarea muschilor. Proteinele sunt descompuse in timpul digestiei sub forma amino acizilor, prin urmare tot ceea ce se intampla in procesul de fabricare este irelevant.
Recomandari: Impact Whey Isolate
Alegerea proteinei din zer pe care o faci trebuie sa depinda de scopurile tale, de bugat si de alergii. Concentratul din zer contine o cantitate semnificativa de lactoza. Daca ai intoleranta la lactoza, este mai benefic pentru tine sa alegi izolatul proteic. Totusi, datorita necesitatii de procesare mai mare, izolatul proteic este mai scump.
Aroma & Controlul Greutatii
Comparatie
Kcal (per 25g)
Grasimi (per 25g)
Carbohidrati (per 25g)
Proteine (per 25g)
Numarul de arome disponibile