Acasă Sanatate & Sport Care este diferența dintre MSM și Glucozamină?

Care este diferența dintre MSM și Glucozamină?

DISTRIBUIȚI

Diferențele dintre MSM și Glucozamină

Când ești tânăr pare că nu ai nici o grijă în afară de câte like-uri vei primi la ultima poză postată pe Instagram din sala de fitness. În plus, ești foarte relaxat în ceea ce privește dieta și antrenamentele tale. Totuși, pe măsură ce trec anii, devine din ce în ce mai greu să scăpăm de grăsimea nedorită, rezistența începe să scadă și descoperim dureri la nivelul articulațiilor.

Glucozamină Myprotein

Durerile articulare nu sunt o problemă de ignorat, iar cu boli precum osteoporoza și artrita, îngrijirea articulațiilor ar trebui să fie o prioritate. Când discutăm despre sănătatea articulațiilor, sunt două suplimente care apar imediat în discuții: Glucozamina și MSM. Totuși, care supliment este potrivit pentru tine? Vom discuta puțin pe larg, mai jos.

Ce este MSM?

MSM este cunoscut și ca Metilsulfonilmetan, dar vom folosi denumirea scurtă – MSM. Este o substanță întâlnită natural în corpul uman. Acest compus este sulfuros și este întâlnit des în mâncăruri sănătoase precum fructele, ceaiul, fructele de mare și legumele. Este de asemenea vândut sub formă de supliment și este foarte benefic pentru sănătatea articulațiilor.

Ce este Glucozamină

Care sunt principalele beneficii ale MSM? – Unele dintre principalele beneficii pentru sănătate asociate cu MSM sunt:

Susține sănătatea articulațiilor

Începem cu cel mai clar beneficiu asociat cu MSM – acest compus este foarte important pentru sănătatea articulațiilor. MSM ajută corpul, prin conținutul de sulf, să sintetizeze natural colagenul – care ajută la întărirea țesutului conjunctiv. De asemeana, are proprietăți naturale anti-inflamatorii, care contribuie la reducerea inflamațiilor din jurul articulațiilor, asistând la tratarea bolilor precum artrita, tendonita, osteoporoza și alte condiții asemănatoare.

Grozav pentru alergii

Pentru persoanele care suferă de alergii, MSM este foarte folositor, mai ales în perioada rece. MSM-ul reduce natural producția de histamină din corp, care mai departe reduce reacțiile alergice. Histaminele sunt produse de către sistemul imunitar, ca o reacție a organismului față de anumiți factori pe care îi consideră amenințări. Sunt totuși foarte inflamatoare și sunt responsabile de simptomele alergice, precum cele care apar în prezența polenului. Consumul unui supliment cu MSM poate reduce și controla alergiile.

Susține funcționarea sănătoasă a ficatului

Deoarece MSM este îmbogățit în sulf, acest mineral ajută la detoxifierea metalelor din organism și în același timp susține funcțiile normale ale ficatului prin îndepărtarea lor.

Myprotein tops

Grozav pentru piele și păr

Deoarece MSM ajută organismul să sintetizeze colagenul, acesta va ajuta mai departe la întreținerea sănătății pielii, a unghiilor și a părului.

Ce este Glucozamina?

Glucozamina este un amino pe bază de zahăr care se formează natural în corpul uman prin moleculele de glucoză. În organism, glucozamina este întâlnită natural în lichidul sinovial din jurul încheieturilor și a cartilagiilor mușchiilor, și ajută la amortizarea și lubrifierea încheieturilor. Este unul dintre cele mai populare suplimente pentru sănătate din lume și este recunoscută pentru capacitatea de a îmbunătăți sănătatea și funcțiile articulare.

Care sunt beneficiile Glucozaminei? – Cele mai importante beneficii pentru sănătate sunt:

Contribuie la sănătatea articulațiilor

Glucozamina funcționeză ca o cărămidă de construcție pentru țesutul conjuctiv din corp. Cu cât este mai mult țesut conjuctiv la dispoziție, cu atât devin mai puternice și sănătoase articulațiile. Glucozamina este prezentă natural în lichidul sinovial din jurul articulațiilor, iar cu cât este mai mult lichid, cu atât sunt mai lubrifiate încheieturile. Acest lucru ajută la reducerea durerilor și disconfortului din articulații, și în plus previne apariția artitei, osteoporozei și a tendonitei.

Myprotein sport si suplimente

Ajută la producția de colagen

Glucozamina, la fel ca MSM-ul, joacă un rol important în producția de colagen. S-a descoperit că Glucozamina poate fi un catalist pentru sistentizarea glicozaminoglicanilor. Aceștia funcționează ca nucleu al matricei osoase și al colagenului din corp, iar cu cât este mai mult colagen prezent, cu atât mai bine pentru organism.

În concluzie, care supliment este mai bun?

Aceste suplimente sunt de fapt complementare, funcționează diferit și oferă beneficii unice pentru sănătatea corpului. Mai mult, diverse studii au descoperit că suplimentarea de MSM împreună cu Glucozamină poate fi mult mai eficientă pentru sănătatea articulațiilor decât suplimentarea cu doar un singur supliment dintre acestea două.

RealMen.ro recomanda www.MyProtein.ro