Acasă Sanatate & Sport Ce este Chlorella si care sunt beneficiile

Ce este Chlorella si care sunt beneficiile

DISTRIBUIȚI
Chlorella plante

Ce este Chlorella si care sunt beneficiile

Majorității nu prea ne sună bine ideea unei porții de alge, nu? Multora li se pare chiar nițel dezgustător. Totuși ar fi bine să nu sărim la concluzii: unele din cele mai sănătoase suplimente nutritive din lume sunt produse din alge, Spirulina și Chlorella fiind probabil cele mai populare și mai cunoscute.

Despre spirulină vom discuta în altă zi, astăzi ne vom arunca un ochi pe Chlorella. Dacă vrei să îți ameliorezi starea de sănătate, presupunând că faci sport în mod regulat și te alimentezi echilibrat, probabil ai luat deja în calcul utilizarea de suplimente nutritive pentru a ajunge mai fit și mai sănătos. Nici o combinație de suplimente pentru sănătate nu este completă fără Chlorella. Așadar, pentru a vă ajuta să aflați mai mule despre această algă uimitoare, iată o privire de ansamblu.

Chlorella plante

Ce este Chlorella?

Chlorella este una din cele mai vechi specii de alge din întreaga lume, numită uneori „Bijuteria Orientului”. Deci nu o să dăm premii pentru cei care ghicesc de unde vine această algă. Originară din Extremul Orient, în special din Japonia și Taiwan, Chlorella este o specie de algă unicelulară de apă dulce.

Chlorella nu este doar super-sănătoasă, ci și foarte sustenabilă: alga se poate reproduce, în medie, de 8 ori într-o singură zi. Această algă este bogată în clorofilă și numeroși alți nutrienți (carotenoizi, zinc, vitamine B) care aduc beneficii sănătății. Mai multe studii au observat că această algă pare să poată preveni și ameliora numeroase afecțiuni, printre altele putând accelera scăderea în greutate și metabolismul, și putând crește nivelele de energie.

Ca și Spirulina, Chlorella este o algă albastru-verzuie, dar beneficiile pe care le poate conferi sunt diferite, făcându-o unică. Datorită multiplelor beneficii (pe care le vom discuta mai jos), chlorella este disponibilă și sub formă de supliment alimentar, ca să te poți bucura de beneficiile acestei alge din confortul de acasă. Și nu vă faceți griji, suplimentele noastre de Chlorella au un gust grozav și se împacă bine și cu alte ingrediente hrănitoare.

Care sunt beneficiile Chlorellei?

Chlorella oferă o miriadă de beneficii sănătății, și a le descrie pe toate ar dura prea mult. O să vă oferim în continuare o privire asupra câtorva din cele mai importante.

Foarte Hrănitoare

Unul din motivele pentru care atât de multă lume suplimentează cu Chlorella zilnic este faptul că este extrem de hrănitoare. Chlorella este plină de vitamina A, C, vitamine B, magneziu, fier, zinc, cupru, și proteină.

Sprijină sistemul imunitar

Conținând atât de mult vitamine, minerale, antioxidanți, și alți nutrienți, Chlorella susține funcția sistemului imunitar. Aceasta este foarte important, deoarece cu cât sistemul imunitar funcționează mai bine, cu atât suntem mai sănătoși și ne scade riscul de îmbolnăvire. Mai multe studii au observat că suplimentarea cu Chlorella poate crește producția și activitatea celulelor T, ceea ce înseamnă practic că vom avea mai mulți anticorpi care să ne țină sănătoși.

Bogată în proteine vegetale

Pentru cei care urmează o dietă pe bază de plante, sau doar nu pot consuma suplimente de proteine lactate, Chlorella este ideală. Alga conține circa 57% proteină, și, mai important, conține o combinație optimă de aminoacizi esențiali și ne-esențiali. Pentru cei care doresc să își mențină sau dezvolte masa musculară, Chlorella este perfectă.

proteine Chlorella

Ajută scăderea în greutate

A pierde în greutate este destul de greu, dar este mult mai ușor cu Chlorella! Chlorella contribuie la scăderea în greutate pentru că ajută la menținerea unor nivele hormonale optime, și de asemenea are în mod natural foarte puține calorii și grăsime. Faptul că reglează metabolismul contează deoarece vom avea mai multă energie. Având mai multă energie, vom fi mai activi, și vom arde mai multe calorii.

Ajută în prevenirea cancerului și luptă cu acesta

Acesta este poate cel mai important beneficiu asociat cu Chlorella, și are în spate dovezi științifice: studiile au observat că suplimentarea cu Chlorella reduce incidența tumorilor, și de asemenea că poate vulnerabiliza sau chiar distruge celule canceroase. În plus, Chlorella fiind atât de hrănitoare și utilă pentru sistemul imunitare, cu cât mai puternică imunitatea unei persoane, cu atât mai scăzut riscul de cancer. Prevenția este preferabilă tratării, iar Chlorella poate avea un rol în prevenția cancerului.

Detoxifică organismul

În fine, ultimul beneficiu pe care îl vom examina astăzi este acela că Chlorella ajută organismul să se detoxifice. Chlorella are capacitatea de a se lega de diverse substanțe toxice (precum metale grele), oprindu-le (re)absorbția apoi permițând eliminarea lor înainte să apuce să cauzeze stricăciuni. Aceasta înseamnă că unele metale periculoase, precum plumbul sau mercurul sunt ceva mai puțin periculoase când suplimentăm cu Chlorella.

RealMen.ro recomanda MyProtein.ro