Acasă Sanatate & Sport Ce este si beneficiile Beta Alaninei

Ce este si beneficiile Beta Alaninei

394
DISTRIBUIȚI

Beneficiile Beta Alaninei

Dacă ești un alergător sau ești implicat în alte activități care necesită rezistență, știi bine cât de solicitante pot fi, și cauți orice te poate ajuta să reziști mai bine. Desigur, primordial este să ai o dietă echilibrată și să te antrenezi serios, dar mai poți face și altceva? Da: îți poți ajuta eforturile investind în suplimente de beta-alanină pentru a atinge cu adevărat la următorul nivel. Beta alanina este unul din cele mai populare suplimente la ora actuală, și este utilizată de atleți de pe întreg mapamondul, din multe motive. Alergătorii și atleții de rezistență în special au raportat îmbuntățiri semnificative în performanță și refacere prin suplimentarea cu beta alanină. Așadar, haideți să vedem de ce acest amino acid este atât de util.

beta alanina sprinteri

Ce este Beta Alanina?

Beta alanina este singurul aminoacid natural care nu are stereoizomerie. Este un aminoacid neproteinogenic, ceea ce înseamnă că nu intră în componența proteinelor, precum ceilalți aminoacizi. Aceasta, totuși, nu înseamnă că nu este util din punct de vedere atletic: beta alanina crește nivelele musculare de carnozină și crește capacitatea de efort și de rezistență a mușchilor, în special la intensități mari. Principalul rol al beta alaninei în organism este să crească concentrațiile intramusculare de carnozină. De ce este asta important? Totul va deveni clar în scurt timp.

Cum îi poate ajuta Beta Alanina pe alergători?

Rezistență Aerobă Crescută

Am menționat mai sus carnozina. Ce o face atât de specială când vine vorba de rezistență? Carnozina este o peptidă care se găsește în mușchi. Funcționează ca mecanism de apărare împotriva acumulării de ioni de hidrogen în timpul eforturilor intense. Acumularea de ioni de hidrogen în mușchi duce la reducerea pH-ului, ceea ce face ca mușchii să obosească mult mai repede. Practic, nivelele reduse ale pH-ului duc la oboseală, iar carnozina previne scăderea acestora (adică, previne creșterea acidității în mușchi). Cum beta alanina crește nivelele de carnozină, este ideală pentru sprinteri și alergători.

shake albastru myprotein romania

Masă musculară îmbunătățită

Deși alergătorii nu încearcă să câștige cât mai mult mușchi cu putință, o masă musculară mai dezvoltată poate fi extrem de utilă, în special pentru putere explozivă și viteză, precum este necesar la sprinturi. Beta alanina s-a observat că poate ajuta la dezvoltarea masei musculare deoarece crește puterea și rezistența mușchilor. Creșterea rezistenței înseamnă că mușchii pot lucra mai tare mai mult timp, făcându-te să ai antrenamente mult mai productive. Pe scurt, beta alanina îți permite să te antrenezi mai mult, ceea ce va duce la rezultate mai bune.

RealMen.ro recomanda Myprotein.ro