Acasă Sanatate & Sport Ce sunt aminoacizii si cum functioneaza?

Ce sunt aminoacizii si cum functioneaza?

DISTRIBUIȚI

Ce sunt aminoacizii si cum functioneaza?
Aminoacizii sunt esențiali pentru descompunerea proteinelor; Suplimentarea cu aminoacizi are multe beneficii. Deși în dietă și în suplimentele noastre proteice avem proteină din zer și cazeină, aminoacizii sunt o alegere bună atunci când căutăm să îmbunătățim aportul total de proteine.

myprotein-shakeDe obicei, se exclude proteina din zer din diete atunci când oamenii vor să scadă din procentajul de grăsime din corp; proteina din lapte nu se digeră în mod eficient. Atunci când oamenii vor să piardă din țesutul adipos, prima fază a dietei ar fi să își îmbunătățească funcțiile intestinului si a sistemului digestiv. Cu toate acestea, suplimentarea cu proteină este totuși un lucru vital pentru a crește gradul de recuperare și de reparare a musculaturii după sesiunea de antrenament.

Aminoacizii pot fi administrați în diferite forme; sunt suplimente individuale cum ar fi glutamina, beta-alanina sau taurina, dar noi ne vom concentra pe următoarele 2 tipuri:
1. Aminoacizi esentiali – gasiti in MyAmino Complex
2. Aminoacizi cu catena ramificata – Gasiti in BCAA 4:1:1

MyAmino Complex
Acest complex de amino are 22 de forme de aminoacizi, vitamina B și minerale precum și nutrienți care vor îmbunătăți hidratarea și previne crampele musculare folosind apa de nucă de cocos, sodiu și potasiu. Pentru cei care iau parte la activități sportive, acesta este un supliment minunat care poate fi luat în timpul meciului sau evenimentului sportiv la care participati. Îl poți combina de asemenea cu Myprotein’s HydroFuel pentru un nivel crescut de carbohidrați și electrolizi.

 

myprotein-shaker-aminoMyAmino Complex poate fi utilizat ca o băutură înainte, în timpul sau după de către oricine se duce la sală. Există de asemenea și alte beneficii sănătoase ale acestui produs cum ar fi suplimentarea cu crom, care ajută la echilibrarea glucozei din sânge, Acidul D-Aspartic care ajută la îmbunătățirea producției de testosteron, precum și L-Carnitina care este un aminoacid foarte bun pentru stimularea creierului și care ajută la pierderea țesutului adipos.

 

Aminoacizii cu lanț ramificat (BCAA) sunt trei aminoacizi cu structuri similare care influențează în mod benefic mușchii. Aceștia pot fi găsiți în alimente care conțin proteină, cum ar fi ouă sau carne. Leucina are un rol important în sintetizarea proteinei din mușchi în timp ce izoleucina induce asimiliarea glucozei în celule.

Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a determina rolul valinei într-un supliment BCAA.

 

Suplimentarea cu BCAA previne declinul seric în BCAA, lucru ce are loc în timpul antrenamentului. Un declin seric ar provoca în mod normal un aflux de triptofan în creier, urmat de serotonina de producție, care într-un final, ar provoca oboseală.
bcaa-myproteinAlături de vitamina B, rația de 4:1:1 a Leucinei (1g), Izoleucinei (250mg) și Valinei (250mg) îți oferă un supliment perfect înainte și după antrenament cu scopul de a evita oboseala musculară și de a te ajuta să câștigi masă musculară.

 

Dozele BCAA-ului sunt în funcție de scopuri. Doza standard pentru izoleucină este de 48-72mg/kg ( presupunând o persoană non-obeză). Doza standard de leucină este între 2-10g.

 

O doză combinată de BCAA este de 20g, cu o rație echilibrată de izoleucină și leucină. Izoleucina este folosită pentru a crește absorbția glucozei în celule, în timp ce leucina este folosită pentru a îmbuntăți sintetizarea proteinei.