Acasă Sanatate & Sport Ceaiul verde ajută la slăbit?

Ceaiul verde ajută la slăbit?

DISTRIBUIȚI
Ceaiul verde ajuta la slabit

Ceaiul verde ajută la slăbit?

Ceaiul verde s-a transformat dintr-un moft al industriei de fitness într-un produs respectat de toți sportivii, potrivit unui stil de viață sănătos. Admiratorii lui declară că nivelul mare de antioxidanți are proprietăți anti-îmbătrânire și chiar împiedică formarea celulelor canceroase.

Ceaiul verde ajuta la slabit

Totuși – te poate ajuta consumul de ceai verde să slăbești și să îți atingi obiectivele de fitness?

Cum te ajută ceaiul verde să slăbești?

Ceaiul verde este plin de antioxidanți care ajută la îndepărtarea grăsimilor nedorite din organism. Aceste grăsimi sunt asimilate în sânge și pot fi ușor folosite ca energie. Ca atare, consumând ceai verde îți vei maximiza potențialul de ardere al grăsimilor.

Când ar trebui să beau ceai verde dacă mă antrenez?

Dacă bei ceai verde cu aproximativ o oră înainte de antrenament vei oferi corpului suficient timp să asimileze substanțele benefice. Pe lângă absorbția ridicată de grăsimi nedorite care se va transforma în energie ridicată, ceaiul verde iți va oferi și o doză de cofeină pentru un boost pe toată perioada antrenamentului. Ceaiul verde este foarte popular deoarece are un conținut mult mai scăzut de cofeină decât alte surse alternative. Este o alegere potrivită pentru cei care vor un plus de energie naturală, fără riscul scăderii efectelor benefice imediat ce cofeina iese din organism.

ceai verde pentru energie

Altă diferență între efectul cofeinei din ceaiul verde și alte băuturi cu cofeină, cum este cafeaua, este riscul scăzut de anxietate. Dacă bauturile cu conținut ridicat de cofeină te fac să te simți prea alert și puțin inconfortabil, ceaiul verde va fi o alternativă reușită. Ceaiul verde conține aminoacizi care au un efect benefic asupra creierului, ajută corpul să elibereze dopamină și crește neurotransimisiile. Pe scurt, are un efect de calmare și stabilizare a stării de spirit și al anxietății.

Ca atare, nu doar vei arde mai multe grăsimi și îți vei tonifia corpul, dar vei avea și mai multa energie pentru exercițiile care te vor ajuta să slăbești.

Ar trebui să beau ceai verde dacă încerc să cresc în masă?

Poți bea ceai verde ca să beneficiezi de avantajele lui chiar dacă nu vrei să scazi în greutate. Nivelul natural de cofeină poate fi folosit ca pre-workout pentru antrenamentele cu greutăți. Atâta timp cât antrenezi mușchii și consumi proteinele necesare pentru creștere, celulele de grăsime defalcate de ceaiul verde vor servi către același scop.

ceai verde masa musculara

E mai bine să beau ceai verde sau să consum extracte?

Este o alegere pur personală, beneficiile sunt prezente în ambele variante. Dacă nu îți place gustul, extractele sunt alegerea evidentă. De asemenea, au avantajul că sunt ușor de transportat și de consumat când ești pe fugă.

Dacă îți este poftă de o gustare mai ales când ești plictisit/ă decât atunci când îți este foame, ceaiul verde te va ajuta inclusiv să îți distragi atenția. În plus, conținutul de apă te va ajuta să ții la depărtare setea și foamea.

Alternativ, poți combina beneficiile ceaiului verde cu alte produse. Uită-te după conținut de ceai verde data viitoare când vei căuta un pre-workout sau îți vei reaproviziona stocul de suplimente.

RealMen.ro, recomanda www.Myprotein.ro