Acasă Branduri Ceasuri Barbatesti Ceasuri Fossil – barbatii adevarati poarta ceasuri barbatesti Fossil

Ceasuri Fossil – barbatii adevarati poarta ceasuri barbatesti Fossil

DISTRIBUIȚI

Ceasuri Fossil – barbatii adevarati poarta ceasuri barbatesti Fossil. Ne plac foarte mult accesoriile, de aceea consideram util faptul sa avem cat mai multe surse de inspiratie despre ele. Ceasuri Fossil… barbatii sunt innebuniti dupa acest brand cand vine vorba de ceasuri. Nu sunteti curiosi de ce? Noi da, asadar: sa vorbim despre ceasurile barbatesti Fossil!

Istoria ceasurilor Fossil

Fossil Inc este un brand American, producator si designer totodata, care aduce pe piata in principal ceasuri de mana, pentru barbati si femei deopotriva, dar si bijuterii, ochelari de soare, portofele, genti de mana, pantofi si imbracaminte. Un alt element cautat in special de barbati este reprezentat de curelele Fossil care si-au stabilit pozitia in topul dominant prin design, rezistenta si pret.

Care sunt brandurile administrate de Fossil?

Fossil Inc se afla in orasul Richardson, Texas, in Statele Unite ale Americii. Sub aripa producatorului Fossil se numara si alte branduri ca Relic, Abacus, Michele Watch, Skagen si Zodiac Watches. Fossil creeaza ceasuri si pentru alte branduri ca Emporio Armani, Adidas, Karl Lagerfeld, Michael Kors, Marc by Marc Jacobs, Burberry, Armani Exchange sau DKNY. Cum ar putea un astfel de brand sa treaca necunoscut, nu-i asa?

magazin-fossil-de-lux

Cand a fost fondata compania Fossil?

30% din actiunile Fossil le apartin celor doi frati fondatori, Tom Kartsotis si Kosta Kartsotis ce foloseau acest apelativ “Fossil” (fosila in limba romana) cand vorbeau despre tatal lor.

Compania Fossil a fost fondata in anul 1984 de cei doi frati amintiti mai sus. La inceput, Kosta Kartsotis si-a sfatuit fratele sa importe ceasuri fashion cu un look retro create in Orientul Indepartat. Sub numele Fossil, in anul 1990 au fost introduse pe piata produse din piele dar si gama de ceasuri Relic.

Cand a cumparat Fossil brandul Zodiac?

In anul 2001, Fossil a cumparat brandul Zodiac, produator de ceasuri elvetiene ce activa inca din anul 1882, deci cu mare vechime si experienta implicit in lumea ceasurilor barbatesti, de la Genender International, pentru suma de 4.7 miliarde de dolari. Strategia lui Fossil era aparent simpla dar cu efect, am spune noi, garantat. A cumparat Zodiac Watches pentru ca ulterior sa schimbe total linia de asamblare si designul pentru a da nastere unei linii de ceasuri retro-moderne elvetiene de top  (high end watches), in spiritul anilor 1970.

Fratii nu s-au oprit aici. 3 ani mai tarziu, in 2004, au cumparat un alt brand producator de ceasuri, Michele Watch, ce oferea pe piata un stil de ceasuri barbatesti elvetiene cu design deosebit. De altfel, Fossil are centre de productie in China si Elvetia si centre de distributie in Asia, Germania si in Dallas, Statele Unite ale Americii.

trei-tipuri-de-ceasuri-barbatesti-fossil

Cum au aparut in portofoliul Fossil brandurile Skagen Designs si Fossil Swiss?

Cursa de absorbtie a altor branduri a continuat cu achizitionarea din 2012 de catre Fossil a firmei Skagen Designs Ltd. platind astfel un pret de 225 milioane de dolari si 150.000 de actiuni Fossil. La final pretul pentru Skagen Designs a fost de aproximativ 236.8 milioane de dolari. In 2013 s-a facut inca un pas inainte prin lansarea liniei de ceasuri Fossil Swiss, create in totalitate in Elvetia, patria ceasurilor de lux.

Un lucru mai putin stiut despre Fossil este faptul ca mai produce, pe langa cele enuntate la inceputul articolului, produse de colectie, destinate, desigur, colectionarilor de articole din filme populare sau ce fac parte din cultura pop. Astfel, sub umbrela produselor de colectie Fossil s-au numarat de-a lungul timpului Batman, Elvis Presley, Superman, Green Lantern, Pokemon, Cars and The Matrix, Flash, Pirates of the Caribbean, Wonder Woman si multi altii.

poza-ceas-fossil

Daca in zilele noastre ceasurile de mana-telefon mobil sunt deja ceva obisnuit, Fossil a lansat un PDA ce putea fi purtat ca ceas de mana inca din anul 2003. Putem, asadar, sa consideram Fossil un deschizator de drumuri in materie de ceasuri-telefon mobil, nu?

Iata cele mai cunoscute modele de ceasuri Fossil barbatesti: