Acasă Sanatate & Sport Cele mai bune 9 alternative la proteina din zer

Cele mai bune 9 alternative la proteina din zer

DISTRIBUIȚI
shake proteine myprotein banane

De ce să iei în calcul o alternativă la proteina din zer?

Pentru mulți oameni care merg la sală, halterofili, atleți și cei cărora ne pasă de sănătatea și alimentația noastră, suplimentarea cu proteină din zer a devenit sinonimă cu suplimentarea cu proteină, ca și cum zerul ar fi singura variantă disponibilă.

Proteina din zer este o variantă din multe, derivând din lapte, împreună cu cazeina. Pudra de zer este obținută în producția de brânză, din zerul lichid rămas la coagularea laptelui. Zerul lichid este procesat și rafinat pentru a separa proteinele de grăsimi și lactoză, apoi deshidratat pentru a produce o pudră. Proteina din zer conține toți cei 9 aminoacizi esențiali, făcându-o foarte populară ca supliment.

shake proteine myprotein banane

Dar, există și alte proteine care pot fi utile pentru cei alergici sau pentru atleții vegani.

Cele mai bune alternative la proteina din zer

Pudre proteice vegane și vegetariane

În primul rând avem pudra proteică vegana, un amestec care conține proteine exclusiv din surse vegetale. Combinația Myprotein de proteine din mazăre, orez brun, și cânepă combină surse de top de BCAA (aminoacizi cu catenă ramificată, esențiali pentru dezvoltarea musculară). Împreună cu acești aminoacizi esențiali, acest produs creat special pentru vegani oferă 22g de proteine per servire.

Pudră proteică fără lactoză

Una dintre cele mai comune probleme pentru cei care încearcă să își obțină dozele recomandate de proteină este lactoza. Zerul este derivat din lapte, iar persoanele intolerante la lactoză sau cele care doresc să o evite din alte motive s-ar putea să nu îl poată folosi în ciuda conținutului redus de lactoză. Variantele sunt să folosești pudre pe bază de plante (precum pudrele noastre proteice vegane și vegetariene, incluzându-le pe cele din orez brun, cânepă, mazăre). Acestea sunt de asemenea produse de calitate superioară, cu un conținut proteic asemănător cu suplimentele pe bază de zer.

Pudră proteică organică

Te-ai hotărât să te alimentezi organic? Pudrele proteice organice sunt cea mai bună variantă pentru cei care încearcă să evite ingredientele artificiale, soia, sau îndulcitorii. Pudra proteică din zer organic de la Myprotein este creată în condiții strict controlate, ăn unități de producție cu certificare organică, în care vacile au un trai cât se poate de natural. Vacile se hrănesc pe pășuni, iar zerul este ultra-filtrat. Acest supliment oferă 20g proteine per servire.

Pudra proteică din cânepă

Cânepa este una din cele mai populare surse proteice din plante, deoarece dispune de cantități substanțiale din cei nouă aminoacizi esențiali, făcându-o perfectă pentru refacere și dezvoltarea masei musculare.

Pe lângă aceasta, are și un conținut ridicat de acizi grași omega-3, a căror principală sursă este peștele. Din nou, vești bune pentru vegetarieni, deoarece aceștia contribuie la sănătatea inimii și articulațiilor. Pudra proteică din cânepă de asemenea nu conține nici un aditiv.

Pudra proteică din mazăre

Proteina din mazăre conține cam 20-25g de proteine per servire, făcându-o o alegere demnă de luat în seamă pentru cineva care nu folosește zer. De asemenea este foarte utilă în slăbire și managementul greutății, datorită conținutului natural ridicat de fibre care menține sațietatea.

 

Pudra proteică din orez brun

Pudra proteică din orez brun conține aproape 25g de proteină per servire, fiind o variantă utilă pentru cei care evită zerul sau pentru vegetarieni și vegani. De asemenea, conține mult fier, oferind 10% din necesarul zilnic recomandat într-o singură măsură. Deși probabil ne vedem orezul ca sursă de carbohidrați, avem vești bune pentru cei care îi evită: proteina din orez brun este izolată, conținând doar 2g de carbohidrați per lingură.

Smoothie din lime si mazare

Izolatul proteic din soia

Pudra proteică din soia este la fel de eficientă precum multe din pudrele derivate din produse animale (lapte, ouă). Este o sursă excelentă de proteină pentru oricine dorește să dea jos din grăsime. Soia este o leguminoasă în mod natural bogată în proteină și cu conținut redus de grăsime. Făina de soia este rafinată în izolat proteic din soia, care conține 90-95% proteină. Acest proces minimizează conținutul de carbohidrați și grăsimi. Myprotein’s Izolatul proteic din soia de la Myprotein oferă 27g de proteine per servire!

Pudra proteică din albuș de ou

Albușurile sunt o sursă cunoscută și foarte populară de proteine pentru dezvoltareas musculară. Proteina din albuș este foarte asimilabilă, ceea ce înseamnă că organismul tău (respectiv, mușchii) pot folosi mai mult din ea după digestie. Este de asemenea bogată în aminoacizi cu catenă ramificată (BCAA) – 6.7g de BCAA per servire, față de 5.5g per porție de proteină din zer. Proteina din albuș de ou are de asemenea conținut nul de carbohidrați și grăsimi.

Smoothie din lime si mazare

Pudra proteică din cazeină

Cazeina, precum zerul, este o parte din lapte. Principalul beneficiu al cazeinei este capacitatea ei de a te ține sătul. Este o proteină cu digestie lentă, ceea ce o face perfectă de luat înainte de culcare pentru a preveni atât foamea în timpul nopții cât și cele opt ore fără proteine. Aceste beneficiu este în special util pentru retenția și dezvoltarea musculară.

Ce înseamnă asta

Ce contează, în special pentru vegani, vegetarieni, și cei alergici la lactoză, este că există și alte surse de suplimente proteice în afară de zer. Mulți oameni care folosesc doar zer ar putea beneficia de o diversificare a surselor de proteină.

RealMen.ro recomanda Myprotein.ro