Acasă Sanatate & Sport Creatina Monohidrata: Ce este? Care sunt beneficiile?

Creatina Monohidrata: Ce este? Care sunt beneficiile?

DISTRIBUIȚI

Creatina Monohidrata: Ce este? Care sunt beneficiile?

Ce este Creatina Monohidrata?

Creatina este unul dintre cele mai studiate suplimente si este folosita de atletii puternici, de sportivi cu obiective performante si de culturisti. Nu foarte multe suplimente au aceasta caracteristica, datorita faptului ca ele tintesc un singur specific de antrenament. Totusi, creatina ne poate mari forta si sa ne imbunatateasca dezvoltarea tesutului muscular in acelasi timp.

myprotein creatina monohidrata

Creatina este o molecula intr-un sistem energetic (fosfat de creatina) care poate produce rapid energie (ATP) ca sa ajute functia celulara. Prin urmare, imbunatatirea performantei si propietatea neuroprotectoare tintesc antrenamentul si competitia. Un supliment puternic cercetat, creatina este sigura pentru majoritatea persoanelor.

Care sunt beneficiile Creatinei Monohidrate?

Atunci cand ne antrenam, producem un nivel mare de cortizol (stres) datorita supunerii organismului unei tensiuni si efort ridicat. Rolul creatinei in organism este de a retine grupuri de energie sub forma fosfatului de creatina.

beneficiile creatinei monohidrate

Cand continutul ridicat de cortizol este in organism, energie este eliberata pentru a putea sustine si imbunatati forta in timpul antrenamentului. Revenind asupra persoanelor care fac sport, atletii de forta si culturistii, scopul principal, sau cel putin unul dintre aceste scopuri este de a-si imbunatati forta, de a avea o recrutare mai buna a fibrelor musculare si de a-si imbunatati abilitatiile in orice activitate.

Cand urmarim suplimentarea putem observa ca si alimentele contin acel nutrient sau vitamina. In acest caz, creatina este intalnita in alimente precum oua, carne si peste. Totusi, pentru dozajul recomandat pentru a avea un impact de efect asupra organismului, recomand cu incredere Creatina Monohidrata Myprotein, fiind mult mai accesibil ca si supliment.

Cata Creatina Monohidrata sa iau?

Creatina monohidrata poate fi suplimentata printr-un protocol de incarcare. Pentru a incepe incarcarea, consuma 0.3 g/kg greutate corporala pe zi pentru 5-7 zile, apoi mareste la cel putin 0.03g/kg/zi pentru 3 saptamani (pentru ciclism) sau pe perioada nedeterminata (fara faze de incarcare aditionale).

creatina supliment nutritiv

Pentru o persoana care cantareste 180 lb (82 kg) asta inseamna 25g/zi pe perioada de incarcare si 2.5 g/zi dupa, cu toate ca multe persoane consuma 5g/zi datorita pretului scazut al creatinei si probabilitatea ridicata a beneficiilor.

Dozarea mai mare (de pana la 10 g/zi) trebuie sa fie prudenta pentru persoanele cu o cantitate mare de masa musculara si nivel de activitate ridicat.

In perioada de incarcare, am avut clienti care au beneficiat de o crestere dramatica a fortei si a masei musculare daca a fost consumata corect, m-am asigurat totusi de o hidratare eficienta pe tot parcursul zilei. O incarcare ridicata cu creatina poate cauza usoare crampe de stomac daca nu te hidratezi corespunzator.

Prin urmare, sfatul meu legat de hidratare ar fi sa consumi 0.039L apa/kg greutate corporala pentru a reduce orice risc de deshidratare.

Per total, suplimentarea cu creatina este foarte sigura si bine documentata, marirea masei musculare vine datorita efectului in imbunatatirea fortei.

RealMen.ro recomanda cu incredere, MyProtein.ro