Acasă Stil Daca esti sofer

Daca esti sofer

DISTRIBUIȚI

Daca esti sofer, stii cu siguranta ca RCA-ul sau, ca sa fim expliciti, Raspunderea Civila Auto reprezinta contractul incheiat intre proprietarul unui automobil, indiferent daca este persoana fizica sau juridica, si o firma de asigurari autorizata. Scopul acestui contract de asigurare este ca, in caz de accident, sa fie despagubite partile prejudiciate.
Daca soferul A a lovit masina soferului B, RCA-ul soferului A acopera pagubele suferite de soferul B.
Este simplu dar, ca in orice alt domeniu, tarifele dar si seriozitatea companiilor de asigurari auto variaza extraordinar de mult.

asigurare rcs romania
Pe teritoriul Romaniei, pentru a incheia o polita de asigurare RCA, trebuie sa indeplinesti urmatoarele conditii:
1. Asiguratul trebuie sa fie persoana trecuta in documentele de identificare a autovehiculului sau persoana pe numele careia va fi inmatriculat automobilul, acest lucru fiind valabil si in cazul autovehiculelor cumparate in leasing.
2. Autovehiculul respectiv, care va fi asigurat, trebuie sa fie inmatriculat sau supus inmatricularii, inregistrat in Romania
3. Trebuie sa prezinti documentele de identificare a autovehicului, respectiv cartea de identitate a masinii, certificatul de inmatriculare sau documente care sa ateste dreptul de proprietate al persoanei care va inmatricula autovehiculul in Romania.
Trebuie sa stii ca asigurarea RCA are efecte doar in intervalul stipulat pe acesta, de catre compania autorizata sa incheie polite de asigurare de tip RCA.
Pe teritoriul tarii noastre, RCA este singura asigurare obligatorie care are caracter general si este impusa de statul roman. Daca va incadrati cu succes in toate cele 3 puncte de mai sus necesare incheierii unei polite de asigurare RCA, trebuie sa stiti ca asiguratorii nu va pot refuza in momentul in care solicitati incheierea unei polite RCA intrucat asigurarea de acest tip este obligatorie pentru toate autovehiculele inmatriculate sau supuse inmatricularii in tara noastra.
Cum alegi compania de asigurari cu care sa inchei o polita RCA?
Din experienta iti spunem ca cea mai eficienta cale este consultarea in acest sens a prietenilor care au trecut, din pacate, prin aceste evenimente nefericite numite accidente de circulatie rutiera. Ei au trecut prin situatia in care a fost necesara prezentarea politei si au aflat daca au fost sau nu probleme cu compania de asigurari la care incheiasera polita.
De asemenea, mai poti cauta review-uri pe internet despre marile companii de asigurari care incheie si polite RCA. Aici insa, subiectul este mai delicat, intrucat nu stii cat de reale sunt acele review-uri si daca nu cumva apartin unor persoane apropiate respectivelor companii in cazul unor review-uri pozitive sau, invers, daca nu cumva fac parte din tabara concurenta firmei denigrata intr-un review negativ.
Exista o multime de asemenea cazuri de concurenta neloiala si, la final, ramane prima varianta drept cea mai convenabila.

asigurare obligatorie auto
In urma discutiilor cu prietenii tai, vei avea un numar limitat de companii cu care sa inchei si tu o polita RCA. Pe care sa o alegi?
Ei bine, in acest moment intervine PRETUL politei RCA care difera de la o companie la alta. De foarte multe ori, graba strica treaba si, din dorinta incheierii rapide a politei, asiguratul nu isi da seama ca la o alta companie pretul era mai mic cu multe procente si ar fi facut o economie considerabila.
Mai exista un factor important si anume USURINTA cu care se incheie o polita RCA. Sa ne imaginam ca esti o persoana deosebit de ocupata care pur si simplu nu are timp deloc sa se deplaseze la un centru de polite RCA. Ce faci?
Nimic mai simplu: inchei o polita RCA online. Este o tranzactie sigura si rapida, efectuata din comoditatea scaunului tau de la birou.
Emag vine in ajutorul tau in acest sens si iti ofera, printre altele, livrarea politei RCA oriunde in tara, in mod GRATUIT. De asemenea, poti plati polita RCA cu cardul si primesti documentul pe email.
Vei completa, online, un formular in care vei introduce datele necesare eliberarii politei si vei utiliza un calculator online pentru a stabili intervalul valabilitatii politei.
Ai totul intr-un singur loc si rezolvi orice legat de polita RCA in cateva minute! Rapid, sigur si usor!