Acasă Moda barbati Este oțetul din cidru de mere bun pentru tine? | Beneficii și...

Este oțetul din cidru de mere bun pentru tine? | Beneficii și utilizări

DISTRIBUIȚI

Ce este oțetul din cidru de mere?

Oțetul de cidru de mere este ceva des întâlnit într-un context de gătit sau de curățare. Dar ați știut că este din ce în ce mai frecvent folosit pentru beneficiile pentru sănătate? Și nu vorbim doar despre sănătatea de zi cu zi, ci și de pierderea în greutate și de culturism.

Deci, ce anume este? Începe ca suc de mere – și știm că merele sunt foarte benefice pentru sănătate. Dar ceea ce nu știați este că vă ajută la dezvoltarea masei musculare slabe. Când drojdia este aruncată în amestec, zahărul devine alcool și are loc fermentația. Bacteriile convertesc apoi alcoolul în acid acetic. Aceasta este o componentă a oțetului și oferă, de asemenea, gustul acru și aroma greu de uitat. Are în componență un acid gras cu lanț scurt, care este produs de corp atunci când grăsimea este transformată în energie – cunoscut și sub numele de beta-oxidare. Acesta ajută la îmbunătățirea controlului glicemic al organismului. Acest lucru poate avea multe efecte pozitive, inclusiv reducerea riscului de diabet zaharat tip 2 în timp ce crește sensibilitatea la insulină.

mar verde

Beneficiile de sănătate ale oțetului de cidru de mere

De unde începem? Oțetul de cidru de mere are multe beneficii pentru sănătate, iar principlale sunt ajutorul în problemele digestive, capacitatea de a ajuta la scăderea în greutate, precum și a fi un nutrient de top pentru culturiști.

Să ne uităm mai întâi la problemele de stomac și cum poate ajuta oțetul de cidru de mere. În nici o ordine particulară, acesta conține pectină, ceea ce îl face un remediu binevenit și liniștitor pentru durerile și spasmul din intestine. De asemenea, conține proprietăți antibiotice. Atunci când bacteriile sunt cauza problemelor digestive, în special diareea, oțetul din cidru de mere poate să regleze tranzitul intestinal.

Ca un ajutor pentru pierderea în greutate, acidul acetic ajută la scăderea apetitului în timp ce crește metabolismul. Prin senzația de sațietate veți reduce gustările inutile dintre mese, iar prin creșterea metabolismului toți nutrienții consumați vor fi folosiți mai eficient. Dacă pierderea în greutate este scopul principal, aspectul de tonifiere poate fi împiedicat de retenția de apă. Această băutură reduce această retenție.

În același timp, este un mare ajutor pentru antrenamentele culturiștilor. Un mod prin care ajută este prin a ameliora crampe musculare, care, care la fel ca supra-antrenarea, pot fi cauzate de virusuri intestinale și paraziți. Oțetul din cidru de mere băut înainte de antrenament poate ajuta la prevenirea crampelor musculare prin completarea electroliților pe care îi folosiți atunci când transpirați.

smoothie spanac cu mar

Mai mult decât atât, oțetul din cidru de mere poate ajuta la creșterea nivelului de energie prin conținutul său de acid malic, care descompune caloriile grase. Mai mult, prin descompunerea toxinelor, îndepărtează senzația de oboseală și slăbiciune. Este combinația perfectă pentru antrenamentele intense și obietivele de scădere în greutate.

Mai există un avantaj major. Oțetul din cidru de mere a fost dovedit științific că ajută la scăderea colesterolului și menținerea nivelului de zahăr din sânge sub control.

Utilizări pentru oțetul din cidru de mere

Utilizările clasice pentru oțetul de cidru de mere includ detergenții universali și tratamente pentru durerile în gât. Nu este ca și cum ați lua soluția de curățare a casei și ați începe să o beți, dar conținutul acidic de oțet ajută să îndepărteze petele și, de asemenea, acest lucru vă poate ajuta să eliminați petele de pe dinți. Mai mult, dacă faceți gargară cu acest oțet, ajută în tratamentul amigdalelor dureroase ca urmare a uciderii bacteriilor dăunătoare care locuiesc în acea zonă. Acest lucru ajută și la respirația urâtă. Unii oameni chiar o folosesc cu o periuță de dinți pentru a-și curăța gura și pentru a trata gingivita.

Aciditatea sa este, de asemenea, un remediu pentru probleme de păr și piele. Când este masat pe scalp, poate rezolva problemele de mătreață și, de asemenea, lasă pielea să pară mai sănătoasă datorită proprietăților sale antibacteriene. Conținutul de acid malic și acid lactic poate ajuta la neutralizarea acneei și reducerea petelor în timpul exfolierii pielii, datorită capacității sale de a echilibra nivelurile de pH.

Cum să consumăm oțet din cidru de mere?

Pentru scăderea în greutate beți următoarea rețetă de trei ori pe zi:

 • 1-2 lingurițe de oțet din cidru de mere
 • 250 ml de apă

Pentru o cură digestivă și de detoxifiere combinați:

 • 1-2 linguri de oțet din cidru de mere
 • 250 ml de apă
 • 1-2 linguri de miere organică

Pentru durerile de gât, faceți gargară și apoi scuipați:

 • 1-2 linguri de oțet din cidru de mere
 • 100 ml de apă
 • Lămâie
 • Miere

Pentru a îndepărta mătreața, amestecă urmatoarea soluție și masează pe scalp. Lasă să acționeze pentru jumătate de oră și apoi îndepărtează prin spălare:

 • ¼ de cană de oțet din cidru de mere
 • ¼ de cană de apă

apa rece cu lamaie

Concluzii

Oțetul din cidru de mere este cunoscut ca un remediu pentru îndepărtarea petelor, curățarea dinților și pentru respirația urât mirositoare. Este, de asemenea, un excelent aliat pentru antrenamente, oferind mai multă energie și reducând în același timp spasmele musculare. În plus, vă ajută să pierdeți din greutate și să rezolvați problemele de diaree și mătreața. Fiți siguri că păstrați întotdeauna o sticlă la îndemână în dulap.

RealMen.ro recomanda Myprotein.ro