Acasă Sanatate & Sport Florin Uceanu iti explica cum sa cresti corect in masa musculara

Florin Uceanu iti explica cum sa cresti corect in masa musculara

DISTRIBUIȚI
crestere in masa musculara

Florin Uceanu iti explica cum sa cresti corect in masa musculara.

Florin Uceanu crestere masa musculara

Metode pentru cresterea fortei

Foarte important pentru un culturist, daca vrea sa devina masiv, este sa lucreze cu greutati din ce in ce mai mari. Problema este ca, uneori, nu reusesti sa maresti greutatile puse pe bara la impins din culcat, la genuflexiuni sau la ramat din aplecat, oricat te-ai stradui.

Una dintre cele mai bune metode de a mari forta este aceea de a supune muschiul unei incarcaturi mai mari decat ceea ce poate el sa ridice sau sa impinga la momentul respectiv. Este vorba despre metoda repetarilor negative.

Aceasta metoda are doua variante: repetari negative pure si repetari accentuate pe negativ. Sa presupunem ca faci impins din culcat cu bara, iar greutatea maxima pe care o poti impinge pentru o repetare este de 100 kg si de ceva timp nu reusesti sa o maresti. Solutia este sa incarci bara la 120 kg si sa ai doi parteneri care sa ridice bara, iar cand aceasta ajunge in punctul maxim de sus, sa o preiei singur si s-o cobori cat de lent poti, macar 4-6 secunde. Acestea sunt repetarile negative pure.

Din cauza ca pe partea negativa a miscarii, cand se intinde, muschiul poate controla o greutate cu 15-20% mai mare decat pe partea pozitiva, resimtirea acestei cresteri a greutatii va determina o adaptare a lui, prin marirea fortei si, in final, a masei musculare.

Varianta repetarilor negative accentuate presupune, pentru acelasi exercitiu de impins, culcat, un partener care te ajuta sa ridici bara incarcata cu 110 kg, iar coborarea sa o… citeste aici: http://www.topculturism.ro/florin-uceanu-metode-de-antrenament-si-practici-alimentare-2/ continuarea articolului.