Acasă Interviuri Interviu Alex Moise – Nick Wooster al Romaniei

Interviu Alex Moise – Nick Wooster al Romaniei

DISTRIBUIȚI

Interviu Alex Moise – Nick Wooster al Romaniei. Co-Founder la Sarto – made to measure, Co-founder la Academia de stil şi Team Member la Dappergents.ro

Inainte de a-ti adresa orice intrebare, da-mi voie sa repet ce probabil ai auzit de nenumarate ori: Faceti o treaba incredibila pentru barbatul roman, de prea multe ori criticat pentru felul in care se imbraca! Si ce mi se pare si mai important este ca sunteti o sursa de inspiratie chiar si pentru cei ce nu dispun de un buget pentru a apela la serviciile voastre.

alex-moise-barba

First of all, pentru cei care nu stiu, cine esti si ce faci?

Sunt un tip pasionat de menswear, inconjurat de oameni care impartasesc viziunea mea de a educa barbatii din Romania, din punct de vedere vestimentar.

Cum a luat nastere proiectul SartoMade to Measure?

Ideea proiectului a luat nastere de la o nevoie, prima data a noastra, a mea si a lui Alex Dragan de a ne imbraca bine si aici ma refer la haine pe masura noastra si a luat nastere dupa ce am studiat modelul de business de la atelierele de croitorie italienesti.

alex-moise-si-alex-dragan

Cum decurge o intalnire cu un client?

Intalnirea cu un client e o experienta personala in primul rand.Totul incepe de la o discutie despre hobby-urile clientului, cu ce se ocupa, ce filme ii plac, cum isi petrece weekend-ul, toate acestea ajutandu-ne sa il cunoastem si sa ii facem propunerile potrivite pentru stilul sau vestimentar.

Este bugetul direct proportional cu stilul?

It’s a trick question. Bugetul nu e direct proportional cu stilul, vezi mix and match-ul dintre haine vintage si luxury. Dar calitatea hainelor este clar direct proportionala cu bugetul. Cel putin pana la un anumit punct.

Cum au fost primite de public si de mass-media proiectele Barbatii Sarto, Ghidul vestimentar Sarto?

Dupa cum s-a vazut, initiativele noastre de a le arata barbatilor din Romania ca exista mai mult de o „mana” de domni cu un stil remarcabil si de le pune la dispozitie materiale informative au fost apreciate. Asta e o mare satisfactie pentru noi.

Care au fost principalele piedici in desfasurarea si extinderea proiectelor Sarto? Sunt romanii reticenti la ideea de stil personal?

Odata ce isi dau seama ca stii despre ce vorbesti, te asculta.

Romanii si barbatii in general sunt deschisi sa asculte sfaturile profesionistilor, atata timp cat inteleg ceea ce le explici. Trebuie sa vorbesti o limba universala astfel incat mesajul sa fie cel corect.

Ne apropiem de final de an. Daca ar fi sa tragi linie acum, ai reusit sa duci la bun sfarsit tot ce ti-ai propus?

As putea spune ca nu pentru ca imi doresc tot timpul mai mult, dar overall sunt multumit de ceea am reusit sa facem anul acesta.

V-am vazut peste tot anul acesta. Ati fost implicati sau ati organizat evenimente deosebite, cu eticheta. Care este planul de batalie pentrul anul ce vine?

Anul viitor vom pastra aceeasi directie. Identitatea noastra s-a conturat anul acesta si am punctat valorile in care credem. Suntem mandri ca am fost croitorii Festivalului Enescu si ca ne-a iesit conceptul cu Barbatii Sarto – Black Tie la Ateneul Roman exact cum ne-am dorit.

Cum ai descrie barbatul roman in materie de stil?

E complicat ce imi ceri. Romanii sunt cateodata la extreme: ba se imbraca prea extravagant, ba prea stersi. Dar as putea sa iti spun despre clientii nostri ca le place the italian style, putin traditionalist, with a modern twist.

Ce piese-cheie nu trebuie sa lipseasca din dulapul unui barbat?

Blue suit, paisley tie, the black doublebreasted smoking, the navy blazer and really good shoes.

Ce sfaturi practice, concrete le poti da celor interesati sa se imbrace cu mai mult stil?

Cel mai important sfat este sa ia atitudine si sa incerce diferite stiluri pana il gasesc pe cel care ii defineste.

novembeard-alex-moise

Acum cateva intrebari mai …personale
Nu o sa te intreb nimic despre barba, probabil esti satul de curiozitatea oamenilor vis-a-vis de acest „accesoriu”, sa-i zicem. Personal, mi se pare very manly.

Care este obiectul fara de care nu poti sa pleci din casa?

Ceasul, foarte des il port pe cel al tatalui meu.

Ce bloguri, site-uri urmaresti?

Mi-ar fi greu sa iti spun, pe cele vestimentare mai putin pentru ca e greu sa mai aflu noutati, imi mai iau inspiratia de la romanul cu cel mai cool tumblr pentru barbati IQfashion. Acum sunt foarte pasionat de zona de design interior – Contemporist, Archdaily, Designist, Visuell, Interior Design Ideas, Better Living Through Design.

Ce barbati din Romania apreciezi pentru stilul lor vestimentar.

Printul Mihai de Laufenburg, Printul Serban Sturdza.

Intrebari-fulger:

  • dandy/clasic? Alex Moise: Modern dandy
  • rosu/verde? Alex Moise: Paisley
  • Italia/Franta? Alex Moise: La Dolce Vita.
  • cognac/whiskey? Alex Moise: Chivas cu un trabuc in intimitate si Peroni cu prietenii.
  • munte/mare? Alex Moise: Munte cu zapada.
  • jeansi/pantaloni stofa? Alex Moise: Pantaloni de lana – nu exista ceva mai comod.
  • iOS/Android  Alex Moise: ios7
  • BMW/Mercedes? Alex Moise: Audi, daca vrei din aceeasi clasa
  • ultima carte citita, ultimul film vazut, ultima vacanta? Alex Moise:  1984, Troia, Milano
  • blonda/bruneta/roscata? Alex Moise:  Conteaza ce culoare au ideile din cap 😉

alex-moise-sarto-dappergents

lansare-sarto

alex-moise-si-vali-barbulescu

Alex Moise si Vali Barbulescu la NovemBEARD