Acasă Case de moda Istoria casei de moda Christian Dior

Istoria casei de moda Christian Dior

DISTRIBUIȚI

Istoria casei de moda Christian Dior. Cine nu a auzit de Christian Dior… Cati nu i-am cumparat parfumurile ori alte accesorii ?

Christian Dior, de la un simplu nume, la un mare brand din lumea modei

Haide sa spunem cateva cuvinte despre casa de moda Christian Dior pentru cei care cunosc mai putin sau deloc acest puternic brand frantuzesc. Fondata pe data de 8 decembrie 1946, casa de moda Dior a fost initial un magnat al tesaturilor din bumbac. Casa de moda Christian Dior a fost sustinuta si de Marcel Boussac.

Prima colectie Christian Dior, prezentata la inceputul anului 1947, s-a numit Corolle (in limba romana s-ar traduce prin Petale) insa fraza New Look, pentru care este cunoscut acest brand, a fost stabilit de Carmel Snow, editor sef la Harper’s Bazaar.

christian-dior-Corolle

Cu mult inainte de a aparea trendurile de astazi, Christian Dior soca publicul prin tinutele sale indraznete, ce pareau cu cateva zeci de ani inaintea timpurilor lor. Astfel, design-ul realizat de Dior era voluptos in comparatie cu formele patratoase, conservatoare, specifice anilor urmatori celui de-al doilea Razboi Mondial, cand tesaturile erau vandute cu ratia. El era un adevarat maestru in ceea ce priveste formele si siluetele; se pare ca el insusi a spus „Am facut designul unor femei flori”.

Printre creatiile lui Christian Dior s-au numarat corsetele cu talie de viespe si jupe care faceau rochiile sa sublinieze talia femeii.

Initial, femeile au protestat impotriva lui Dior deoarece creatiile lui le acopereau picioarele iar ele nu erau obisnuite cu asa ceva, mai ales avand in vedere faptul ca textilele erau foarte limitatea. Chiar si asa, cu aceste rigori, intr-o singura rochie a lui Dior se regaseau mai multe parti din textile de calitate. Prin creatiile lui, imediat dupa razboi, Parisul a redevenit capitala modei la nivel mondial.

Christian-Dior-Paris

In prezent, casa de moda, in ciuda disparitiei in urma cu aproximativ 50 de ani a creatorului sau, merge mai departe etaland o vigoare si linie futurista in continuare prin multe alte creatii. De exemplu, in prezent lumea cauta foarte mult parfum Christian Dior Fahrenheit… De ce credeti? Pentru ca emana incredere in propriile forte, mister si dorinta de nou!