Acasă Sanatate & Sport Postul intermitent – Intermittent fasting

Postul intermitent – Intermittent fasting

DISTRIBUIȚI

Postul intermitent sau Intermittent fasting IF cum este cunoscut in engleza este noul trend in materie de fitness. Postitul intermitent nu are nimic in comun cu postul religios ci are legatura cu abtinerea pentru o perioada de timp (intre 16 ore si 24 ore ; uneori se pot depasi aceste ore) de la orice fel de mancare. Bineinteles, nu este un post negru deci se pot consuma apa si ceaiuri.

IF – Intermittent fasting a luat amploare in SUA in urma unor cercetari in special pe animale si pentru acest lucru taberele sunt impartite. Unele persoane sunt de acord si au rezultate extraordinare in a arde grasimea de pe intreg corpul iar unele persoane sunt contra postului intermitent.

Cel mai intalnit post este acela de 16 ore in care trebuie sa mananci caloriile necesare potrivite oricarui scop (acela de a slabi sau acela de a pune masa musculara) intr-o fereastra de 8 ore si dupa aceea celelalte 16 ore nu mananci nimic.

Pare greu dar nu este asa daca il aplicam cu cap: mancam in fereastra 12-20 (8 ore) toate caloriile de care avem nevoie si dupa accea mai raman 2-3 ore pana ne culcam, ne trezim dimineata si mai raman doar cateva ore in care trebuie sa ne abtinem de la mancare si gata cele 16 ore de post. Este simplu! Ca orice lucru nou, este mai greu la inceput insa te adaptezi pe zi ce trece.

Acest post intrerupt nu este potrivit pentru persoanele care au de dat jos o cantitatea foarte mare de grasime, ci este potrivit pentru acele persoane care mai au dat dat foarte putin din stratul adipos.

Rezultatele postitului intermitent sunt exceptionale: arde grasimea de pe tot corpul (mai ales grasimea abdominala), iti mentine masa musculara, ai o energie mult mai mare decat in alte zile, etc.

Daca stam sa ne gandim, acest post intermitent pare sa dea roade deoarece „rudele din Neanderthal” nu aveau foarte multa mancare cum avem noi in ziua de azi, asadar corpul lor s-a adaptat situatiei de a manca mult odata si dupa aceea la foarte multe ore distanta (dar totusi erau bine definite, energice, s.a.m.d.).

Intermittent fasting

Cum functioneaza logic:

A. deja ai 5 mese pe zi (3 mese principale si 2 gustari) dar ai ajuns la un „plafon” unde corpul s-a obisnuit cu acest stil de viata si nu mai face eforturi pentru a arde grasimea de pe corp.

B. daca sari de exemplu micul dejun (aplicand postul de 16 ore, mancand intre 12-20) organismul era obisnuit sa primeasca mancare la acea ora insa el nu primeste absolut nimic si atunci trebuie sa „sape” dupa energie in rezervele de grasime pe care le-a stocat de-alungul timpului. (grasimea este depozit de energie).

Momentan incheiem aici si va lasam sa urmariti video-ul de mai sus in care Brian de la Campbell Fitness cu promisiunea de a adauga cat mai multe materiale despre Postul Intermitent – Intermittent Fasting IF.

Sursa foto: www.weightloss-blog.net

2 COMENTARII