Acasă Barbati adevarati Ralph Lauren – istoria designerului care valoreaza 6.5 miliarde de dolari

Ralph Lauren – istoria designerului care valoreaza 6.5 miliarde de dolari

DISTRIBUIȚI
creator-de-moda-ralph-lauren-polo

Ralph Lauren – istoria designerului care valoreaza 6.5 miliarde de dolari. Ralph Lauren, pe numele sau real Ralph Lifshitz, s-a nascut in New York, SUA, pe 14 octombrie 1939. Lauren este un designer de moda foarte cunoscut dar si un puternic om de afaceri, cunoscut in special pentru linia sa de haine Polo Ralph Lauren. A devenit cunoscut pentru colectia sa de masini rare, unele dintre ele fiind expuse in muzee din intreaga lume. Incepand cu septembrie 2012, Forbes l-a clasat pe Ralph Lauren pe pozitia 162 in topul celor mai bogati oameni din lume, cu o avere de aproximativ 6.5 miliarde de dolari.

istoria-lui-ralph-lauren

Ralph Lauren – radacini evreiesti dar nascut in Bronx

Nascut in Bronx si cu numele de Ralph Lifshitz, el se trage dintr-o familie de imigranti evrei originari din Pinsk, Polonia.

Ralph Lauren a facut studii la Baruch College, ulterior la MTA, cunoscut in prezent drept Marsha Stern Talmudical Academy, si ulterior a absolvit cursurile DeWitt Clinton High School in 1957. Se spune ca in timpul scolii le vindea cravate colegilor, asadar inca de pe atunci avea o inclinatie catre moda si accesorii precum cravatele.

Schimbarea numelui din Lifshitz la Lauren a facut-o pe cand avea doar 16 ani datorita prezentei cuvantului Shit in interiorul numelui, motiv pentru care a fost batjocorit pe durata copilariei.

haine-ralph-lauren-polo

Ralph Lauren asistent vanzari pentru Brooks Brothers

Intre 1962 si 1964 a fost in armata iar ulterior a lucrat pentru Brooks Brothers ca asistent vanzari plecand ulterior ca agent de vanzari pentru o companie producatoare de cravate. A avut geniala idee de a crea designul unei cravate in stil european insa ideea sa nu a fost pe placul companiei pentru care lucra. Asadar, tanarul Ralph Lauren si-a creat propria companie, transformand petice de material in cravate, in Empire State Building. Vindea cravatele micilor magazine de prin New York el avand norocul sa il intalneasca pe Neiman Marcus care a cumparat 100 de duzine de cravate marca Ralph Lauren.

creatorul-de-moda-ralph-lauren

Mai tarziu, in 1967, fiind sprijinit financiar de producatorul de haine din Manhattan, Norman Hilton, Ralph Lauren a deschis un magazin de cravate unde vindea si propriile creatii in materie de cravate, sub brandul Polo. A primit dreptul de a utiliza numele Polo de la Brooks Brothers. In 1971 a reusit sa mai deschida un magazin in Beverly Hills, pe Rodeo Drive.

Perseverenta este cheia succesului

Perseverenta se pare ca a fost cheia succesului acestui designer si om de afaceri. Tot in anii ’70 a lansat prima colectie de costume pentru femei croite intr-un stil masculin clasic, aici aparand pentru prima data emblema Polo. Se afla pe manseta costumului pentru femei. Prima sa colectie in adevaratul sens al cuvantului a fost lansata in 1972, cu logo-ul brandului Polo, in 24 de culori ce au devenit rapid un simbol al clasicului in moda. A devenit faimos din momentul in care a fost solicitat sa creeze haine pentru filmul The Great Gatsby si pentru Diane Keaton in filmul Annie Hall din 1977.

masina-ralph-lauren-gt3rs

Pana in anul 2007 Ralph Lauren avea 35 de magazine in SUA; dintre acestea 23 de magazine purtau emblema Ralph Lauren Purple si aici enumeram orasele: Atlanta, Beverly Hills, Boston, Charlotte, Washington DC, Chicago, Costa Mesa, Dallas, Denver, Honolulu, Houston, Las Vegas, Manhasset, New York, Palm Beach, Palo Alto, Philadelphia, Phoenix, San Diego, Short Hills, Montreal si Troy.

logo-ralph-lauren

Financial Times a raportat in ianuarie 2010 pentru firma lui Ralph Lauren un venit de 5 miliarde de dolari pentru anul 2009. Este o suma considerabila, nu credeti? Consideram ca Ralph Lauren poate servi in orice moment drept model oricarui tanar intreprinzator care are un vis si o ambitie iesita din comun. Dupa cum ati putut observa, a trecut prin multe etape pana sa ajunga la a-si vedea visul cu ochii. Putem si noi! Oare ar trebui sa ne cumparam si noi cravate Ralph Lauren ?

Daca doriti, puteti citi si despre viata designerului de moda Christian Dior – unul dintre cei mai populari creatori de moda din lume.