Acasă Sanatate & Sport Top 5 alternative pentru produsele lactate, pentru a reduce intoleranța la lactoză

Top 5 alternative pentru produsele lactate, pentru a reduce intoleranța la lactoză

DISTRIBUIȚI

Top 5 alternative pentru produsele lactate, pentru a reduce intoleranța la lactoză

Reducerea consumului de lactate este din ce în ce mai comună în rândul pasionaților de fitness și nu numai. În moderație, produsele lactate pot fi o parte benefică în aportul nutrițional. Totuși, există mai multe motive pentru care din ce în ce mai multe persoane aleg să renunțe acest tip de alimente.

Unul dintre motive este creșterea gradului de conștientizare a intoleranței la lactoză. Intoleranța provoacă reacții severe în organism atunci când acesta încearcă să digere zaharurile naturale găsite în produsele lactate. Anumite persoane consideră că deși nu au reacții suficient de grave pentru a fi diagnosticați cu o alergie, se simt mai bine fără produse lactate. Un proces digestiv îmbunătățit, mai multă energie și sinusuri curate sunt doar o parte din schimbările relatate de cei care au renunțat la lactoză.

Un alt motiv pentru care mulți aleg să reducă sau să elimine lactoza din dietă este datorită procedeelor de producție ale produselor lactate. Unii cred ca metodele prin care sunt produse și prelucrate produsele lactate sunt neetice.

Indiferent de alegerea ta, există niște alternative grozave la produsele lactate. Uite preferatele noastre:

1. Alternative fără lactoză pentru lapte

Există alternative disponibile la scară largă pentru laptele de vacă. Laptele pe bază de plante, precum laptele de soia sau de migdale este un supliment extraordinar în cana de ceai sau cafea de dimineață. În ovăz sau budincă de chia, laptele de ovăz dă o aromă reconfortantă. Alege variantele neîndulcite pentru a te asigura că nu depășești aportul caloric propus.

Laptele de capră este de asemenea o alternativă viabilă pentru persoanele cu sensibilitate la lactoză. Deși conține zaharuri naturale, ele sunt prezente într-un nivel mult mai scăzut decât în laptele de vacă.

sticla lapte si migdale

2. Alternativă pentru iaurt

Iaurtul de nucă de cocos este o alternativă grozavă la iaurtul obișnuit. Este bogat în proprietăți antibacteriene – dacă folosești iaurtul ca sursă principală de probiotice, vei avea în continuare o parte din beneficii.

3. Alternativă pentru înghețată

Poți face înghețată fără lactoză și bogată în fibre amestecând banane și fructe de pădure. Pentru a o face mai cremoasă, adaugă lapte de nucă de cocos. Apoi, pune la congelator pentru câteva ore și vei avea o înghețată delicioasă.

Pentru părinți sau cei mai pretențioși, aceasta este o metodă mascată de a adăuga mai multe vitamine în dietă sub forma unei gustări delicioase.

4. Alternative pentru unt

Când gătești, înlocuiește untul cu ulei de măsline sau ulei de cocos. Funcționează în majoritatea rețetelor de coacere, când prăjești în tigaie, sau la sosuri. Uleiurile infuzate cu ierburi și condimente îți vor îmbunătăți serios felurile de mâncare.

Dacă vrei să întinzi pe pâine, poți folosi avocado în loc de unt. Nu doar că nu conține lactoză, dar îți va oferi și un aport de Vitamina E. Unturile pe bază de alune sunt de asemenea o alternativă excelentă, care îți oferă și o sursă bogată de proteine.

Toate aceste alternative pentru unt îți vor modifica aportul de acizi grași saturați în acizi grași nesaturați “sănătoși”.

unt de cocos myprotein

5. Alternative pentru brânză

Unele dintre cele mai bune alternative pentru brânză, care păstrează gustul și textura, sunt variantele vegane găsite în magazine. Poți de asemenea să recreezi rețetele tale preferate de ricotta și brânză cottage folosind tofu mărunțit fin.

În plus, există brânză pe bază de alune. Aceasta îți oferă o sursă de proteine și o aromă sărată gustoasă care se aseamănă cu aroma brânzei.

RealMen.ro recomanda Myprotein.ro