Acasă Barbati adevarati Viata designerului Christian Dior

Viata designerului Christian Dior

DISTRIBUIȚI
schite-design-moda-christian-dior

Christian Dior este persoana din spatele unui brand puternic care a facut si inca mai face istorie. Dior s-a nascut intr-un oras de pe coasta Normandiei, Franta, numit Granville. El a fost cel de-al doilea dintre cei cinci copii ai lui Maurice Dior, un bogat producator de ingrasaminte (firma familiei se numea Dior Freres adica Fratii Dior) si sotia lui, Isabelle Cardamone. Fratii sai au fost Raymond, Jacqueline, Bernard si Ginette cunoscuta si drept Catherine. Pe cand Christian Dior avea doar 5 ani, familia s-a mutat la Paris dar se intorceau in Normandia pentru vacante.

Familia se astepta ca viitorul designer Christian Dior sa ajunga un stralucit diplomat, insa Christian Dior avea o puternica latura artistica si dorea sa patrunda in lumea artei. Se spune ca, pentru a castiga o suma suficienta supravietuirii, Dior ar fi vandut cu 10 centi schite cu modele vestimentare.

christian-dior-creatorul-de-moda

In 1928, Dior a parasit scoala si a primit bani de la tatal sau cu care a deschis o mica galerie de arta unde vindea diferite opere de arta impreuna cu un prieten. Trei ani mai tarziu, dupa moartea mamei sale si a unui frate, familia lui Dior se afla intr-un dezastru financiar in ceea ce privea afacerea cu ingrasamintele, in timpul Marii Crize. Tatal sau, Maurice Dior, a pierdut firma Dior Freres iar galeria de arta a fost inchisa.

Din acel moment si pana in 1940 Christian Dior a lucrat cu designerul vestimentar Robert Piguet. In 1942, dupa efectuarea stagiului militar, Dior s-a alaturat casei de moda Lucien Lelong, unde el si Pierre Balmain, un alt mare nume in moda, erau designerii principali.

Pe durata celui de-al doilea razboi mondial, Christian Dior, ce lucra pentru Lelong, care incerca sa conserve industria modei frantuzesti in timpul razboiului din motive economice si artistice, a creat rochii pentru sotiile ofiterilor germani si pentru colaboratorii francezi. La fel au procedat si alte branduri renumite, pentru a putea rezista pe timp de razboi, branduri precum Jeanne Lanvin, Nina Ricci sau Jean Patou.

poza-cu-christian-dior

In tot acest timp, sora lui Christian Dior, Catherine, a fost membru in Rezistenta Franceza, a fost capturata de trupele germane si trimisa in lagar de unde a fost eliberata in mai 1945.

Viata lui Christian Dior a cunoscut sfarsitul pe 23 octombrie 1957, in Italia in orasul Montecatini, din cauze ramase inca necunoscute. Chiar si astazi, casa de moda Christian Dior se bucura de succes si anunta permanent noi si interesante colectii!

poster-christian-diorAfis vechi cu o campanie Christian Dior